Δράσεις

ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ-ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΦΙΛΟΖΩΙΑΣ

Στο σχολείο μας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Σπουδών «Περιβάλλον και Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη» πραγματοποιήθηκαν δράσεις ευαισθητοποίησης των μαθητών/-τριών για τη βιοποικιλότητα και τις διάφορες μορφές ζωής, με έμφαση στην καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης, την ευημερία και την ενίσχυση της ευαισθησίας και της ενσυναίσθησης για κάθε ζωντανό ον.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 3 Απριλίου 2024 φυτέψαμε τρία ελαιόδεντρα στον προαύλιο χώρο του σχολείου, παρουσία του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ιωάννη Γαληνού, ο οποίος συμμετείχε ενεργά στη δεντροφύτευση, μαζί με τον Δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας κ. Γιώργο Καμπύλη και τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Αγίου Ανδρέα κ. Τρύφωνα Διαμαντή.

ελιές 1
ελιές 2
ελιές 3
ελιές 4

Την Πέμπτη 4 Απριλίου 2024, ημέρα η οποία από το έτος 2023-24 καθιερώθηκε από το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. να είναι αφιερωμένη στην υλοποίηση δράσεων φιλοζωίας, παρουσιάσαμε εκπαιδευτικό υλικό σχετικά με την αναγνώριση και τον σεβασμό των δικαιωμάτων των ζώων, την ηθική της χρήσης των πειραματόζωων, το περιβάλλον, την κτηνοτροφία και τις σχέσεις των ανθρώπων με τα άλλα έμβια όντα.

 Οι παρουσιάσεις είχαν διαδραστικό χαρακτήρα και ενέπλεξαν τους μαθητές σε ομαδικές και ατομικές δραστηριότητες, οι οποίες περιελάμβαναν παιχνίδια ρόλων, συγγραφή ιστοριών, ζωγραφική, δημιουργία διαλόγων σε κόμικ και επίλυση ηθικών διλημμάτων.

animals1
animals2