Εκπαιδευτικά προγράμματα

Επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Άστρους

Την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024 οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας, με συνοδεία καθηγητών, επισκέφτηκαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης στο Άστρος,  ως σχολική μονάδα υπαγόμενη εντός της χωρικής αρμοδιότητας της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Νότιας Πελοποννήσου του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α..

Αφού ξεναγήθηκαν στον χώρο από την υπεύθυνη κ. Κατερίνα Πανταζή, παρακολούθησαν ένα εγκεκριμένο Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης μαθητών με θέμα «Η αξία των σπηλαίων και των ειδών χειροπτέρων, στον Πάρνωνα και τον υγρότοπο Μουστού».

Η παρουσίαση του Προγράμματος αφορούσε τις σπηλιές της Ελλάδας και τη σπηλαιοπανίδα τους, με εκτενή αναφορά στις νυχτερίδες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους στην περιοχή του Πάρνωνα.

parnonas 1

Ακολούθησε δραστηριότητα των μαθητών-τριών, στην οποία κλήθηκαν να διαχειριστούν ένα υποθετικό σενάριο, αναλαμβάνοντας διάφορους κοινωνικούς ρόλους και να προτείνουν λύσεις σχετικά με την αξιοποίηση ενός σπηλαίου της περιοχής τους. Η δράση ήταν πολύ ευχάριστη και δημιουργική αφού κινητοποίησε τα παιδιά να συμμετέχουν με προθυμία.

parnonas 2

Ευχαριστούμε τους υπεύθυνους του Κέντρου για την όμορφη φιλοξενία και την κ. Πανταζή προσωπικά για την αμεσότητά της και την ενδιαφέρουσα παρουσίαση!