Ανακοινώσεις

4ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας και Γλώσσας

4ος ΔΟΓ 2024

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι τρεις (3) πρώτες φάσεις του 4ου ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ που διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, με τη συνδρομή των Συνδέσμων Φιλολόγων (Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας) και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Φέτος το Γυμνάσιο Αγίου Ανδρέα ανέλαβε τη διεξαγωγή του διαγωνισμού, έπειτα από την τιμητική διάκριση της μαθήτριάς μας Μαριάννας Τσαγγούρη, η οποία αναδείχτηκε πρώτη στην Αρκαδία στον περσινό διαγωνισμό!
Ο 4ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας και Γλώσσας για μαθητές/τριες Γυμνασίου Περιφέρειας
Πελοποννήσου διεξήχθη ως εξής:

Ο προκριματικός πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα της
Περιφέρειας Πελοποννήσου σε τρεις φάσεις:
Α΄ φάση: Διεξήχθη στις 14 Φεβρουαρίου 2024, στα σχολεία των μαθητών/τριών που είχαν
δηλώσει συμμετοχή. Στην επόμενη φάση του προκριματικού προκρίθηκαν από κάθε σχολείο οι δύο πρώτοι/ες μαθητές/τριες από κάθε τάξη.
Β΄ φάση: Διεξήχθη σε ένα Γυμνάσιο κάθε Περιφερειακής Ενότητας στις 18 Φεβρουαρίου
2024. Στην Αρκαδία, οι μαθητές/τριες διαγωνίσθηκαν γραπτώς σε αίθουσες του Γυμνασίου Αγίου Ανδρέα, ανά τάξη.
Γ΄φάση: Διεξήχθη επίσης στις 18 Φεβρουαρίου 2024 στο ίδιο σχολείο που είχε αναλάβει να
διοργανώσει τον διαγωνισμό. Στην Αρκαδία η Γ΄φάση φιλοξενήθηκε στο ανακαινισμένο κτήριο του Δημοτικού Σχολείου Κορακοβουνίου, το οποίο πλέον αξιοποιείται ως Μουσείο Σχολικής Ζωής. Στη φάση αυτή συμμετείχαν προφορικώς ενώπιον επιτροπής και κοινού οι 5 πρώτοι/ες μαθητές/τριες της Β΄ φάσης από κάθε τάξη ανά Περιφερειακή Ενότητα.
Οι 3 νικητές/τριες από τη Γ ́ φάση από κάθε τάξη κάθε Περιφερειακής Ενότητας θα διαγωνιστούν στον τελικό, που θα διεξαχθεί προφορικώς ενώπιον επιτροπής και κοινού την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου2024 στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας «Μαρία Κάλλας». Από το σχολείο μας προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό ο μαθητής της Α’ τάξης Τσαγγούρης Μιχάλης! Του ευχόμαστε ολόψυχα να έχει επιτυχία!

Συγχαρητήρια αξίζουν και σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, αποδεικνύοντας πως μεγαλύτερη είναι η σημασία της συμμετοχής από τη νίκη.

Αδιαμφισβήτητα, δοκιμάζοντας τις δυνάμεις τους οι μαθητές και μαθήτριες στο συγκεκριμένο διαγωνισμό παρωθούνται να βελτιώσουν την ορθογραφία τους και το λεξιλόγιό τους, να μάθουν την ετυμολογία των λέξεων και να εντρυφήσουν βαθύτερα στην πλούσια ελληνική γλώσσα, αποκαλύπτοντας κρυμμένες της πτυχές, με τρόπο έξυπνο και μέσα από την ευγενή άμιλλα. Επίσης, διδάσκονται την αξία της συνεργασίας, δοκιμάζονται σε νέες προκλήσεις και ανακαλύπτουν τα ταλέντα τους.

Συγχαρητήρια σε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς που στέκονται πάντα αρωγοί και συμπαραστάτες στους κόπους και τις προσπάθειες των μαθητών!

Συγχαρητήρια και θερμές ευχαριστίες σε όλους τους φορείς και τους εθελοντές που στήριξαν και συνέβαλαν με κάθε τρόπο στην επιτυχή διοργάνωση!

Καλή επιτυχία στην επόμενη φάση στα παιδιά που προκρίθηκαν!!