Ανακοινώσεις

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

11

Με αφορμή την  Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήσαμε από κοινού με το Γυμνάσιο Παραλίας Τυρού, το οποίο είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας, μία εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με τα ζητήματα της ισότιμης αντιμετώπισης των ατόμων με αναπηρία τόσο στην εκπαίδευση όσο και ευρύτερα στην κοινωνία.

Παρακολουθήσαμε ένα βίντεο με τίτλο “We’re The Superhumans ” (Είμαστε οι Υπεράνθρωποι), το οποίο προβάλλει το μεγαλείο της προσπάθειας των αθλητών που συμμετέχουν στους Παραολυμπιακούς αγώνες, τους αθλητές που καταφέρνουν να ξεπεράσουν τα εμπόδια που τους θέτει μία αναπηρία και να μεγαλουργήσουν. Εκτός από τους αθλητές, στο βίντεο λαμβάνουν μέρος, μουσικοί αλλά και απλοί άνθρωποι με κινητικές η οπτικές αναπηρίες και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό, γιατί εξυμνεί τις ανθρώπινες ικανότητες και αποδεικνύει πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

12
13
14
15

Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας παρακολούθησαν με ενδιαφέρον και συγκίνηση και συμμετείχαν ενεργά στη δράση, με παρουσίαση κειμένων αφιερωμένων στη σπουδαιότητα της ημέρας και στην ανάδειξη της αξίας της αποδοχής και του σεβασμού στη διαφορετικότητα. Στο τέλος, πήραν χαρτόνια και χρώματα και αποτύπωσαν το μήνυμα της ημέρας ζωγραφίζοντας και δημιουργώντας χάρτινα στολίδια, τα οποία κρέμασαν στο χριστουγεννιάτικο δέντρο μας.

Στόχος όλων μας είναι να ενισχύουμε την υλοποίηση παρόμοιων δράσεων, οι οποίες καλλιεργούν την ενσυναίσθηση και ενισχύουν τη συνεργασία και την κοινωνική συνοχή.

16a
17a